Padel racket voor beginners

beste padel racket voor beginners

De beste padel rackets voor de beginner

Het mooiste wat een padelspeler kan overkomen is als hij zijn ideale racket ontdekt. Gelukkig zijn er speciaal voor hen ontworpen rackets verkrijgbaar. Rackets die bekend staan om hun gebruiksgemak en een plezieriger spel. Het padel seizoen van 2021 zal nieuwe collecties bevatten van enkele van de bekendste bedrijven.

Soorten rackets

Er zijn drie soorten rackets die je kunt overwegen:

 1. Diamant
 2. Traan/druppel
 3. Rond

Ronde padel racket

Voor beginners zijn ronde rackets ideaal. Ze hebben een midden/laag gewichtsevenwicht waardoor ze heel gemakkelijk te hanteren zijn. Ze hebben ook een versterkte sweet spot, waardoor ze heel fijn zijn als je de bal niet precies met het midden van het racket raakt.

Ze zijn ook ideaal voor verdedigende spelers wier voornaamste kracht balplaatsing is. Ze hebben een uitstekende controle, maar hun grootste nadeel is een gebrek aan kracht voor smashes.

Traan / Druppel Padel racket

Dit zijn de meest gebruikte rackets omdat ze ideaal zijn voor gemiddelde spelers. Ze bieden een uitstekend evenwicht tussen kracht en controle, waardoor je uitstekende slagen kunt slaan met een breed scala aan effecten.

Het zijn uiterst aanpasbare rackets die geschikt zijn voor alle speelstijlen. Het is een hybride van diamant en rond, met een gewichtsverdeling die zeer gelijkmatig is en naar het midden van het racket is verschoven, waardoor het lijkt alsof het zeer evenwichtig is en aan verschillende situaties kan worden aangepast.

Diamant padel racket

Dit is de vorm die veel professionele spelers verkiezen. Ze zijn top-evenwichtig, wat betekent dat het grootste deel van het gewicht weg van de greep en naar de bovenkant van het racket wordt verdeeld. Dit geeft het racket veel kracht, maar maakt het ook moeilijk te controleren. De sweet spot van het racket is ook klein. Daardoor is dit racket alleen aan te bevelen voor wie het hele repertoire van padelschoten echt onder de knie heeft en de bal consequent met veel kracht en steeds met het midden van het racket kan raken. Het is ideaal voor aanvallende spelers, vooral degenen die aan de linkerkant spelen.

Als je van een ander soort racket overstapt op een ruitvormig padelracket, kies je best een racket dat iets minder weegt dan wat je gewend bent, ter compensatie van het feit dat de balans op deze rackets naar de bovenkant scheef is.

Bullpadel Shake 2021

Natuurlijk moet een bullpadel racket op deze lijst staan. De Bullpadel Shake 2021, een racket dat ontworpen is om het controlespel van spelers op gang te brengen, maakt deel uit van de 2021 serie. Het heeft een sferische vorm, een laag zwaartepunt, en een gecentreerde sweet spot. Dit maakt het slaan van de bal gemakkelijker en voorkomt dat je bij een enkele slag de controle verliest. Met zijn glasvezel slagvlak en carbon structuur is hij ook behoorlijk duurzaam. Binnenin verschijnt een zacht en elastisch Evalastic rubber voor een meer comfortabele en plompe stoot.

Gewicht: 350 – 360 gram

Vorm: Rond

Voordelen:

 • Leuke instap prijs
 • Zeer geschikt voor beginner
 • Geleverd met protector en hoes

Nadelen:

 • Minder geschikt voor de gevorderden
Adidas Adipower CTRL 2.0 voorkant
Adidas Adipower CTRL 2.0

Babolat Reflex 2021 Padelracket

De grootste nieuwkomer in de Babolat 2021 collectie is de Babolat Reflex. De Babolat Reflex 2021 is een veelzijdig diamant vormige racket met de optimale mix van controle en prestaties. Het heeft een EVA zacht rubberen binnenkant die uitstekende balprestaties en uitstekende trillingsabsorptie biedt. Zowel het frame als de oppervlakken zijn aan de buitenkant van glasvezel gemaakt. Dit racket is aan te raden als je al ervaring hebt met een bal sport als tennis.

Gewicht: 360 gram

Vorm: Diamant

Voordelen:

 • Voor de beginner en de gevorderden
 • Met beschermhoes
 • Goede balans tussen kracht en wendbaar
 • Sterk materiaal

Nadelen:

 • Voor de gevorderde gebruiker wellicht minder in gebruik
Babolat Reflex 2021 Padelracket voorkant
Babolat Reflex 2021 Padelracket

Adidas Adipower CTRL 2.0 Lite

De ADIDAS Adipower CTRL 2.0 is een van de grootste controle rackets op de markt, volgens het merk met de drie strepen. Zowel het frame als het handvat zijn geheel van koolstofvezel gemaakt in een cirkelvormige configuratie. Het heeft een EVA rubber met een hoog herstellend vermogen, dat meer terugslag geeft en daardoor een slag met meer prestaties. Dit racket staat bekend om zijn veelzijdigheid. Het voelt prettig aan, wat het handig maakt, maar het verrast ook met zijn kracht.

Gewicht: 360 – 375 gram

Vorm: rond

Voordelen:

 • Goede mix tussen kracht en controle
 • soft touch (Vermindert trillingen)

Nadelen:

 • Kwa prijs in het midden segment
Adidas Adipower CTRL 2.0 voorkant
Adidas Adipower CTRL 2.0
Beoordeel ons artikel
[Total: 747 Average: 4.8]

Uitgelichte artikelen

No Results Found

The posts you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new posts.